Βροχή προβλημάτων, έρευνες για την αγνοούμενη στο Καματερό

Οι σφοδρές βροχοτπώσεις προκάλεσαν βροχή προβλημάτων και στην Βάρδα Ηλείας

Βροχή προβλημάτων, έρευνες για την αγνοούμενη στο Καματερό
Βροχή προβλημάτων, έρευνες για την αγνοούμενη στο Καματερό
Αθήνα

Τεράστιες καταστροφές, έναν νεκρό και μία τραυματία άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα την Πέμπτη.

Στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής δέχτηκε 3.500 κλήσεις, που αφορούσαν σε 1.125 αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων, καθώς και 55 κοπές δέντρων.

Οι Υπηρεσίες της τέθηκαν σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σύνολο των συμβάντων με 140 συνεργεία και 540 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 650 αντλήσεις υδάτων και 30 κοπές δέντρων, ενώ απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, άτομα από ακινητοποιημένα οχήματα, πλημμυρισμένα σπίτια κι επιχειρήσεις.

Τα συνεργεία θα συνεχίσουν να επιχειρούν μέχρι να αντιμετωπιστούν όλα τα συμβάντα.

Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας η Πυροσβεστική δέχτηκε 60 κλήσεις για άντληση υδάτων. Η Υπηρεσία επεμβαίνει με 10 συνεργεία και 17 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 55 αντλήσεις υδάτων.

Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας η Πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για άντληση υδάτων και 5 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα. Η Υπηρεσία επεμβαίνει με 7 συνεργεία και 15 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5 απεγκλωβισμοί ατόμων και 40 αντλήσεις υδάτων.

Στην Τοπική Κοινότητα Γοργοποτάμου του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων η Πυροσβεστική κλήθηκε να συνδράμει στον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ποιμνιοστάσιο. Τα άτομα μεταφέρθηκαν σώα σε ασφαλές σημείο, από τέσσερις πυροσβεστικούς υπαλλήλους με δύο οχήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι και μετά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που εξαφανίστηκε στο Καματερό.

Το αυτοκίνητό της βρέθηκε στο ρέμα της Πικροδάφνης, όμως η ίδια δεν ήταν μέσα και η τύχη της αγνοείται. Το πρωί της Παρασκευής, οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίζονται.

Στην οδό Αγίου Φανουρίου, στο Μενίδι, σε σημείο που θυμίζει λίμνη από το νερό, βρέθηκε ντεραπαρισμένο αυτοκίνητο το οποίο επί ώρες δεν είχε καταστεί δυνατό να το προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία. Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν βρισκόταν κάποιος μέσα.

Στην οδό Αριστοτέλους στο Μενίδι, ανασύρθηκε από περαστικούς χωρίς τις αισθήσεις του από Ι.Χ. ένας άνδρας 41 χρονών. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το ίδιο Ι.Χ. απεγκλωβίστηκε και η μητέρα του, 71 ετών, η οποία διακομίστηκε στο «Γ.Γεννηματάς».

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε περιοχές της δυτικής Αττικής, κυρίως στο Καματερό και το Μενίδι, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε Ηλεία και Αχαΐα.

Στο Καματερό κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας τριώροφο ακατοίκητο κτίριο.

Βροχή προβλημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Πελοπόννησο κυρίως σε Ηλεία και Αχαΐα, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, σπίτι και καταστήματα, ενώ τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια.

Για αύριο Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Βελτιωμένο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή όπου αναμένονται μόνο τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.

Τη Δευτέρα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Για Τρίτη και Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-5 και στα ανατολικά 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.  Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.

«Βροχή» προβλημάτων, έρευνες για την αγνοούμενη στο Καματερό – Ειδήσεις – Ελλάδα – in.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.